A trecut o grămadă de vreme de când nu am mai pus o rețetă pe blog, însă atunci când descoperi ceva cu adevărat bun, simți nevoie să împarți cu toată lumea. Prin urmare, astăzi mă regăsesc scriind din nou povești culinare.
- 2 linguri ulei de măsline
- 20 g unt
- o ceapă
- 3 căței de usturoi
- 650 grame de cartofi
- 1 litru supă de pui
- 75 de grame iaurt grecesc (10%)
- oregano
Înainte de a începe gătitul propriu-zis am tocat ceapa mărunt și am curățat și tăiat cartofii în cubulețe (având grijă să îmi rămână după curățare 600 de grame pt supă).
- Am început prin a topi într-o oală pe foc mediu uleiul și untul. Am adăgat ceapa și usturoiul și le-am sotat timp de 10-15 minute (până au devenit moi și sticloase).
- Am adăgat cartofii și supa (deja sărată și condimentată) și am dat focul pe mare până a început să fiarbă serios, după care am redus focul la jumătate și am lăsat mâncarea să își facă jocul circa 20-25 de minute.
- Am oprit focul și am așteptat să se răcească supa (până a ajuns la 70°C), după care am adăugat iaurtul și am blenduit amestecul (Vă recomand un blender vertical pentru asta, dacă nu aveți unul și doriți să puneți supa într-un blender normal, așteptați să se răcească complet, altfel vă veți redecora bucătăria. Eu am învâțat lecția asta pe pielea mea acum 7-8 ani). De asemenea, nu blenduiți foarte mult, doar până nu mai găsiși bucăți mari de cartofi, altfel riscați să iasă tot amidonul din cartofi și să devină o masă lipicioasă și gelatinoasă.
- La final am servit cu felii de pâine cu maia proaspăt coaptă (de mine, bineînțeles) și am decorat cu frunzulițe de oregano uscat.
No comments:
Post a Comment
Părerea ta este...