Pages

September 16, 2019

Supă cremă de cartofi cu oregano

A trecut o grămadă de vreme de când nu am mai pus o rețetă pe blog, însă atunci când descoperi ceva cu adevărat bun, simți nevoie să împarți cu toată lumea. Prin urmare, astăzi mă regăsesc scriind din nou povești culinare.

Ingredientele necesare:
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 20 g unt
  • o ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 650 grame de cartofi
  • 1 litru supă de pui
  • 75 de grame iaurt grecesc (10%)
  • oregano
Înainte de a începe gătitul propriu-zis am tocat ceapa mărunt și am curățat și tăiat cartofii în cubulețe (având grijă să îmi rămână după curățare 600 de grame pt supă). 
  1. Am început prin a topi într-o oală pe foc mediu uleiul și untul. Am adăgat ceapa și usturoiul și le-am sotat timp de 10-15 minute (până au devenit moi și sticloase).
  2. Am adăgat cartofii și supa (deja sărată și condimentată) și am dat focul pe mare până a început să fiarbă serios, după care am redus focul la jumătate și am lăsat mâncarea să își facă jocul circa 20-25 de minute. 
  3. Am oprit focul și am așteptat să se răcească supa (până a ajuns la 70°C), după care am adăugat iaurtul și am blenduit amestecul (Vă recomand un blender vertical pentru asta, dacă nu aveți unul și doriți să puneți supa într-un blender normal, așteptați să se răcească complet, altfel vă veți redecora bucătăria. Eu am învâțat lecția asta pe pielea mea acum 7-8 ani). De asemenea, nu blenduiți foarte mult, doar până nu mai găsiși bucăți mari de cartofi, altfel riscați să iasă tot amidonul din cartofi și să devină o masă lipicioasă și gelatinoasă.
  4. La final am servit cu felii de pâine cu maia proaspăt coaptă (de mine, bineînțeles) și am decorat cu frunzulițe de oregano uscat. 
Sugestie: E foarte bună și cu oregano proaspăt dacă aveți la îndemână sau cu cimbru. Pentru un plus de textură ați putea adăuga și niște migdale sau alune coapte la cuptor și zdrobite.

No comments:

Post a Comment

Părerea ta este...