Partea 1
Rutina mea de îngrijire a tenului este una destul de elaborată, având la bază multe produse de îngrijire aplicate în diverse etape. Când sunt întrebată ce produse folosesc mi se spune adesea că am "un ten frumos" și că nu ar trebui să petrec atât de mult timp îngrijindu-l, însă când cineva spune asta e clar că nu reușește să înțeleagă faptul că grija mea în alegerea produselor și strictețea rutinei sunt exact motivele pentru care am acest ten.
Dar să lăs la o parte acest atac la adresa ignoranței și să vă povestesc ce produse folosesc în momentul de față.
Dacă ar fi să le pun pe toate la gramadă... ar fi cele din poza din dreapta. Evident că nu le folosesc pe toate în fiecare zi, ci prin rotație în funcție de rutina stabilită cu mici variații, iar astăzi vă voi vorbi strict de alegeriile din prima aprte a rutinei (poza de sus).
Produsele pentru curățarea tenului
Sunt adepta metodei koreene ce presupune curățarea în doi pași: primul, cu un produs de curățare pe bază de ulei, iar a doilea cu un produs pe bază de apă.
Produsul pe bază de ulei folosit în momentul de față este balsamul de curățare Banila Co - Clean It Zero. După ce acesta îndepărtează excesul de sebum și/sau machiaj continui cu un cleanser din cele 3:
- Wilko Cleanser Skin Therapy - un produs marcă proprie Wilko (un lanț de magazine destul de ieftine din UK). Deși am citit niște review-uri proaste de la persoane care spuneau că au avut o reacție alergică la el, eu nu am avut astfel de probleme, însă nu mi-a plăcut pentru că usucă destul de tare. Partea bună e că e nevoie de o cantitate foarte mică de produs pentru o spălare și e spornic. În ultimele luni mi-am curățat pensulele doar cu el și mai am o grămadă.
- NIOD Sanskrit Saponins - ph 7.00-7.5
- NIOD Mastic Must - ph 6.00-7.00 - acesta e mai mult o mască pe care o folosesc ocazional dimineața pentru a îmbunătăți aspectul porilor.
Acizi și produsele tratament
- AHA - Eu folosesc două prodse cu AHA: un Tonic cu AHA de la PIXI (Glow Tonic) și un ser de la Olay Regenerist - Renewal elixir. Acest acid glicolic (un hidroxi acid alfa) ajută la exfolierea ușoară a pielii. Incolor și inodor acesta este foarte solubil în apă, iar dacă e folosit regulat îmbunătățește aspectul și textura pielii.
- BHA - Acid Salicilic - Nu, aici nu vorbim de aspirină (acidul acetilsalicilic) ci de un acid beta-hidroxil care asemenea acidului glicolic, ajută la exfoliera pielii. Utilizat frecvent, acesta e benefic în îmbunătățirea aspectului porilor, reduce petele, pustulele și ne ajută să obținem o piele mai curată. În momentul de față folosesc un produs cu BHA în concentrație de 2% de gel de la Paula's Choice. Acesta are o textura de gel și este recomandat celor cu tenul gras/mixt.
- Acidul azaleic pe care îl folosesc este de la The Ordinary. În concentrație de 10%, această suspensie este benefică pentru vindecarea pustulelor. Chiar dacă nu am probleme majore cu acneea, acest produs este prezent în permanență în dulapul meu și îl recomand cu drag.
- Acidul Hialuronic (AH) - Tenul nostru produce acest acid în mod natural. De regulă însă molecula de acid hialuronic din produsele cosmetice este prea mare pentru a pătrunde în piele, iar de aceea nu toate produsele care conțin AH sunt benefice. Acest produs de la HadaLabo însă conține AH în cinci greutăți moleculare diferite pentru a asigura hidratarea de care avem nevoie. Produsul poate fi aplicat pe toate tipurile de piele, însă după ce am încercat aproape toate loțiunile de la Hadalabo, aș recomanda-o pe aceasta în special pentru tenurile uscate.
Ce părere aveți de prima parte a rutinei mele? Ați folosit aceste produse? Dacă da - cum vi s-au părut? Iar dacă nu - ce folosiți în locul lor?
Într-un articol ulterior voi revenii cu detalii și despre serumurile, suspensiile, tratamentele și cremele folosite, dar pentru azi nu rveau să vă mai plictisesc.
Vă doresc o zi frumoasă!
No comments:
Post a Comment