Dacă luni vă povesteam aici despre noile mele spume de duș parfumate, adevărate produse de răsfăț la duș, azi vreau să vă alint papilele gustative cu o sugestie perfectă pentru zilele călduroase de vară: Înghețata de banane și ciocolată!
Am descoperit relativ recent această rețetă, dar a devenit imediat favorita acestei veri deoarece înghețata aceasta e delicioasă și extraordinar de ușor de făcut. Necesită foarte puțin timp de pregătire și se poate face cu ingrediente aflate la îndemână. Fiind foarte versatilă este potrivită atât celor care țin post (sau veganilor), cât și celor care consumă lactate.
Pentru a o prepara, aveți nevoie de:
- 2 banane
- 80 de grame ciocolată (cu sau fără lapte)
și o matriță pentru înghețată (popsicle)
Dacă nu aveți matriță puteți găsi una ieftină pe ebay sau chiar in Lidl (e în oferta curentă pt. 7.99 lei) eu.
Cum procedăm? Topim ciocolata în bain-marin, adăugăm banana și pasăm cu un blender de mână. Rezultatul se pune în forme și se așteaptă cam 4 ore înainte de a savura o înghețată delicioasă și ușor de preparat!
Cum procedăm? Topim ciocolata în bain-marin, adăugăm banana și pasăm cu un blender de mână. Rezultatul se pune în forme și se așteaptă cam 4 ore înainte de a savura o înghețată delicioasă și ușor de preparat!
am si eu matrite din acestea si in general fac inghetata de capsuni + menta sau de pepene rosu :) uneori ma alint si cu o limonada de lime + menta, pe care o transform tot in inghetata
ReplyDeleteSuna ft bine! Acum am in frigider o inghetata de lapte dulce condensat cu banane si o alta de lapte dulce condensat cu pepene galben - sunt asa curioasa sa le incerc!
ReplyDeletece bine suna combinatiile astea <3
ReplyDeleteFoarte simplu și interesant! Mulțumim pentru rețetă. Am mai citit pe un blog ceva cu o banană întreagă, dată prin cioco topită și cu-n băț înfipt într-un capăt. :D
ReplyDeleteSuna delicios. Poti sa incerci si varianta urmatoare. Pui in congelator banane si alte fructe taiate (zmeura, capsuni, ce iti place mai mult), urmatoarea zi o pui in blender adaugi jumatate de zeama de lamaie si lapte de cocos. O dai la blender pana cand se formeaza pasta de inghetata. Iti spun, este delicioasa! Eu mai adaug si putin ghimbir proaspat din cand in cand, dar variantele sunt nenumarate! Si astfel nu este nevoie nici de matrita :)
ReplyDeleteVreau si euuuuuuuu!!!Mi-ai facut o pofta:))
ReplyDeleteEu am mancat ieri o inghetata de ciocolata si fistic yum yum:p
pupici:*
http://yarina26yarina.blogspot.ro/2014/06/i-love-these-shoes.html
Da, mi-e tare pofta. Anul acesta nu am mancat deloc inghetata; sau nu mai tin minte. :)
ReplyDeleteOricum cu ploile astea de la noi...
Adina, laptele condensat cu banane a fost perfect, cu pepene galben e un big NO NO NO! Cred ca enzimele din lapte nu s-au inteles bine cu aciditatea pepenelui pt. ca iesit o amareala, buna doar de aruncat :(
ReplyDeleteam exact aceeasi nuanta. luata din UK. imi place si mie foarte mult. sper sa il lanseze si la noi vara asta sa mai imi iau si alte culori :)
ReplyDeleteAbia astept sa ajunga si la noi!!! :D De un an tot ma bate gandul la baby lips :) Poti sa te uiti aici? https://www.youtube.com/channel/UC3JsoeRCha93lua4569IrpA Mersi mult! :*
ReplyDeleteMa omorati cu postarile astea...mi-e si foame de mor :))
ReplyDeleteDaca ne tenteaza? E inghetata!!! Normal ca ma tenteaza. :))
ReplyDeleteStii ce mai fac eu? Iau o casoleta si pun un strat de biscuiti sfaramitati, apoi un strat de inghetata, iaurt, ciocolata sau ce am pe moment in frigider, apoi fructe pasate sau intregi, gen zmeura, din nou inghetata, apoi direct in frigider. Stii cat de bun e? Yummy yum~
Simt ca ma ingras doar citind comentariul tau :))
ReplyDelete