Pages

March 17, 2012

Somon la grătar cu legume şi sosul meu special

Astăzi am să vă prezint o reţetă care pe cât este de aromată şi gustosă pe atât este de sănătoasă! Deoarece am un stomac mai sensibil, trebuie să fiu ft. atentă la alimentele pe care le consum, la modul lor de preparare, prospeţime (şamd) dar încerc să adaptez mâncarea de regim pentru a o face gustoasă şi savuroasă.

Să vedem de ce avem nevoie pentru a realiza 2 porţii din această reţetă

Incrediente
  • 2 bucăţi file de somon (150-250 grame/bucata)
  • 400 grame legume proaspete sau congelate (brocoli, conopidă, morcovi)
  • sare şi piper
  • iaurt
  • ulei de măsline
Legumele se pun la fiert în apă cu sare.

Somonul se rumeneşte pe grătar în puţin ulei de măsline.
Se întoarce pe partea cealaltă:
Se lasă şa odihnit pe hărtie de bucătarie pentru a se scurge grăsimea în plus:

Separat se prepară sosul de iaurt, ulei de măsline, sare şi piper. Dacă vreţi să faceţi acest sos mai răcoritor puteţi să adăgaţi în el 100 de grame de castravete crud tăiat bucăţele (da, ca la tzatziki). Vara ar fi chiar preferabil acest mic artificiu pentru a face sosul mai plăcut papilelor noastre gustative.

Se serveşte alături de sosul de iaurt. Acest preparat este delicios şi sănătos aşa că nu pot să vă dorez decât poftă bună!



3 comments:

Părerea ta este...