Pentru acest preparat vă recomand să folosiţi mere de tipul Ionatan sau Red Delicious, în nici un cald mere Golden. Acestea din urmă se strâng la coacere având un aspect neplăcut, în timp ce celelalte se cumportă mai bine. Fiind puşin acrişoare, Ionatanele nu au un gust final excesiv de dulce, de aceea eu vi le recomand.
Pentru 4 porţii aveţi nevoie de:
Din mierea şi nuciile pe care vedeţi in dreapta am făcut un sos.
Pasul 2 - cu ustensila specială pentru mere se scoate cotorul, dar e preferabil să nu îl scoateţi în întregime: ar fi bine ca partea de jos sa nu o îndepărtaţi pentru ca să nu se scurgă sosul în tavă. Dacă nu reuşiţi, tăiaţi tot cotorul şi puneţi partea de jos la loc ca şi dop (aşa am făcut şi eu la unul pentru că am scos tot cotorul din neatenţie).
În locul cotorului se adaugă sosul făcut la pasul 1.
Eu am pus folie de aluminiu ca să fiu sigură ca sosul nu se va scurge în tavă cu totul şi le-am dat la copt. Am uitat sa fotografiez rezultatul din păcate, dar să ştiţi că nu am uitat pentru ca nu ar fi fost aspectuase ci doar pentru că le-am mâncat imediat ce au fost gata! Eu zic să încercaţi şi voi, e imposibil să nu vă iasă şi sunt sănătoase şi delicioase!
3 comments:
iubesc merele coapte!sunt foarte bune si cu stafide inauntru!
mvai mi-am adus aminte ce bune sunt :X:X:X:X
imi plac iarna ...sa miroasa in casa :)
Post a Comment